.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ.

Αν η ύπαρξή μας έχει χαρακτηρισθεί ως μορφή τριών υποστάσεων, σωματικού, ψυχικού, νοητικού, εν τούτοις και ο εγκέφαλος έχει αυτή την τριαδικότητα από μόνος του.
Τον ερπετοειδή , τον θηλαστικό και τον φλοιώδη. ‘Όμως, αυτό που έχει την ιδιαιτερότητα στην όλη ύπαρξή μας είναι η Επίφυση που εδρεύει στο κέντρο του εγκεφάλου μας .
Στους κύκλους των φιλοσοφικών αναζητήσεων, λένε ότι η ανθρώπινη ζωή διαδραματίζεται σε τρείς σφαίρες. Στην Νοητική, στην Ψυχική και την Σωματική. Και οι τρείς αυτοί κόσμοι βρίσκονται μέσα μας.
Το πρώτο αντιστοιχεί στο Νοητικό. Όταν όλα ήταν φώς και Ιδέες . Ο θείος σπινθήρας. Το δεύτερο στο Ψυχικό, όταν οι ιδέες έγιναν ψυχικές ενέργειες πού μετέδωσαν την ζωή.
Το τρίτο αντιστοιχεί στο Σωματικό, όταν η ενέργεια δομήθηκε υλικά. Μέσα μας , οι τρείς αυτές εκφράσεις ενεργούν μέσω τριών επιρροών στον εγκέφαλό μας.Πρώτα, με την εκδήλωση των αρχέγονων ενστίκτων , το της επιβίωσης με κάθε τρόπο, τον ζωώδη ,που είναι ο επιδρών μέσω του Νωτιαίου μυελού και του νευρικού συστήματος που σαν φίδι διατρέχει την σπονδυλική στήλη, ο και αρχαίος Όφις αποκαλούμενος.
Η δεύτερη επιρροή γίνετε μέσω των συναισθημάτων και των συγκινήσεων πού ανεβαίνουν από το θυμικό της καρδιάς και «φωλιάζουν» στην Παρεγκεφαλίτιδα.
Η δε τρίτη επιρροή αφορά την έδρα της λογικής και της συνειδήσεως. Αντιστοιχεί στο Νοητικό, στον φλοιώδη μετωπιαίο τμήμα του εγκεφάλου μας , εκεί που παράγετε η σκέψη μέσω της αναλύσεως των εντυπώσεων.
Σημείο συγκέντρωσης και εξέλιξης είναι ή Επίφυση.Με τον πρώτο εκφράζετε το σώμα, με τον δεύτερο η ψυχή , και με τον τρίτο το Πνεύμα.Στις παραδόσεις , οι τρείς αυτές ανθρώπινες ιδιότητες, αποτελούν την τρίμορφη υπόστασή μας. Είναι οι τρείς πλευρές του εαυτού μας και αποτελούν μαζί το «Εμείς».
 Ή υλική υπόσταση , οργανώνεται και παίρνει την κάθε μορφή της από την οργανωτική ιδιότητα της ψυχής. Η ιδιότητα όμως αυτή βασίζεται στην ιδέα του αρχιτέκτονα νού του Πνεύματός μας, του αληθινού εαυτού μας, του Πνευματικού Εγώ, ούτως ώστε ή ψυχή αποτελεί τον ενδιάμεσο συνδετικό κρίκο της ενοποίησης των δύο μερών της υπάρξεώς μας. Και επειδή η σωματική μας μορφή δεν είναι άλλο από αντικατροπτισμός της ιδέας μας, ή ψυχή αποτελεί τον καθρέπτη.
 
Με  βάση την παραπάνω διάταξη , μπορούμε να ταξινομήσουμε και τον τρόπο  υλοποίησης των επιθυμιών μας.
Κάθε σκέψη μας είναι και μια έν δυνάμη πραγματικότητα .  Με την συναισθηματική συμμετοχή της ψυχής {έχετε ακούσει πού λένε να το θέλεις με την ψυχή σου} ενεργοποιούνται τά στοιχεία της ύλης {παλμικές δονήσεις  του Θαλάμου του εγκεφάλου}  και ή σκέψη-ιδέα υλοποιείτε.
Γι αυτό, σας λέω λοιπόν πώς το μυστικό της πραγματοποιήσεως των ονείρων και επιθυμιών σας είναι η συναισθηματική συμμετοχή μέσω της φαντασίας  πού εργάζεται στον εγκεφαλικό Θάλαμο.
Σοφία Βλάχου