.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΟΝΕΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ


Ο μαγικός τρόπος να κάνετε όνειρα μέσα στο όνειρο του ύπνου σας, είναι η δύναμη να ελέγχετε και να κατευθύνετε το θέμα πού θέλετε να ονειρευτείτε.

Πολλοί λένε πώς αν δούν μια ταινία τρόμου το βράδυ πρίν πάνε να κοιμηθούνε, το πιο πιθανό είναι να δούμε εφιάλτες. Μάλιστα, αν η ταινία τους απορροφήσει το ενδιαφέρον , τους καθηλώσει δηλαδή, τότε ο νούς τους επηρεάζετε έντονα. Καλό είναι αυτά τά άτομα να προσπαθήσουν να αποφεύγουν να βλέπουν τηλεόραση και να προτιμούν να ακούσουν μουσική πού βοηθάει στην ηρεμία του νευρικού συστήματος και χαλαρώνει .

Τώρα, τά πιο συνηθισμένα όνειρα είναι αυτά πού σχετίζονται με τά γεγονότα της ημέρας. Μόνο πού αφού δεν συμμετέχει η συνείδηση, τά όνειρα είναι μπερδεμένα αλλά πάντα έχουν σχέση με τα συναισθήματα πού μας δημιούργησε ή καθημερινότητα.

Μεγάλο μυστικό στην αποκωδικοποίηση των ονείρων είναι τά συναισθήματα . Αναλύστε πρώτα το τι ακριβώς αισθανθήκατε κατά την διάρκεια του ύπνου και των ονείρων. Ακόμα και αν δεν τά θυμάστε, αν σας έρχεται απλά κάποια αμυδρή εικόνα τους , εξετάστε το συναίσθημα πού σας προκάλεσε. Αυτός είναι ό βασικός κανόνας για να πάρετε το μήνυμα από τον υποσυνείδητο εαυτό σας ό οποίος όπως έχουμε πεί εκφράζετε με αισθήματα , χρώματα και εικόνες. Είναι ό καλλιτέχνης. Αυτόν τον άλλο εαυτό μας λοιπόν πρέπει να βρούμε και να κατανοήσουμε με την μυστική δική του γλώσσα. Αυτός λοιπόν μπορεί να συνεργασθεί με το συνειδητό , έλλογο εαυτό μας . Σε αυτόν να απευθυνθούμε για να κάνουμε όνειρα μέσα στον ύπνο μας πού εμείς θέλουμε. Αυτός ακούει, βλέπει και κάνει ΄’ότι του πούμε όταν έχουμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε μαζί του. Ένας βασικός λοιπόν παράγοντας είναι, πρίν κοιμηθούμε, να ηρεμίσουμε και να θέσουμε μια πρόταση κλειδί , καθαρή πρόταση με το θέμα πού θέλουμε. Μετά να κάνουμε μια εικόνα, σαν να την ονειρευόμαστε, ή σαν να έχει γίνει και την αναπαράγουμε στον νού μας όπως είπαμε στο προηγούμενο θέμα. Μέσα στην εικόνα βάλτε και συναίσθημα, διεγείρει τον άλλο μας εαυτό και πιστεύει απόλυτα στην εικόνα πού κάναμε .

Όταν μας πάρει ο ύπνος, η πρόταση – εικόνα θα λειτουργήσει μέσω του υποσυνείδητου και παρόλα πού το συνειδητό δεν θα συμμετέχει, αυτή ή εικόνα με το θέμα πού βάλαμε θα δημιουργήσει ένα όνειρο. Το όνειρο πού εμείς δημιουργήσαμε μέσα στον ύπνο μας είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό γιατί φέρνει φοβερά αποτελέσματα στην ζωή μας . Αν κατορθώσετε και κατευθύνετε τά όνειρα του ύπνου σας , σας υπόσχομαι πώς θα αλλάξει ή ζωή σας. Θα γίνει υπέροχη γιατί σίγουρα αυτά τά όνειρα θα σχετίζονται με επιθυμίες, επιθυμίες μέσω των οποίων αναζητά ο καθένας την χαρά και την ευτυχία.
Διαβάστε σχετικά μέ τίς δυνάμεις πού έχουμε μέσα μας τό θέμα ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ .

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ



Μέσα στον εγκεφαλικό μας Θάλαμο , μπορούμε να προβάλουμε εικόνες . Εικόνες από το παρόν , το παρελθόν ή και …εικόνες του μέλλοντος. Οι εικόνες μπορεί να είναι αναμνήσεις από την ζωή μας, από τους παιδικούς μας φίλους, από πρόσωπα πού έχουν φύγει από την ζωή, εικόνες από ωραία τοπία πού είδαμε, από όμορφες στιγμές πού ζήσαμε. Αλλά , μπορεί να είναι ακόμα και από πρόσφατα πρόσωπα και γεγονότα του σήμερα και του τώρα.

Μην μού πείτε πώς δεν έχετε την δυνατότητα να προβάλετε μέσα στο νού σας τέτοιες εικόνες; Κάντε τότε κάτι απλό. Δέστε με τά μάτια της φαντασίας σας ένα απλό αντικείμενο, ή ένα λεμόνι , ή ένα λουλούδι. Αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο. Το δύσκολο είναι να καταφέρετε να προβάλλετε μια ολοκληρωμένη σκηνή . Αν προσπαθήσετε όμως, μπορείτε. Όταν φθάσετε σε αυτό το σημείο, τότε μπορείτε να κάνετε εικόνες μελλοντικές.

Μπορείτε να φτιάξετε το μέλλον σας. Οι εικόνες αυτές, όσο πιο καλά προβαλλόμενες είναι μέσα στο μυαλό σας, στον Θάλαμο προβολής, τόσο πιο ολόιδιες θα γίνουν πραγματικότητα και στην ζωή σας. Ξεκινήστε με μικρούς πειραματισμούς.

Να έχετε στο νού σας πώς ότι κάνουμε από το πρωί που ξυπνάμε ως το βράδυ που πάμε για ύπνο, είναι μηχανικές πεποιθήσεις του νού μας που απλά δεν χρειάζεται να τις σκεπτόμαστε ή να τις υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας, αλλά τις κάνουμε. Τόσο απλά.

Μπορείτε να φθάσετε σε αυτό το σημείο. Να ξέρετε, πώς το σημαντικό είναι , ότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την θέληση του άλλου. Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε με την ζωή μας, αλλά αν ό άλλος έχει αντίθετη άποψη με μας, δεν μπορούμε να κατευθύνουμε την θέλησή του. Και ό Θεός ο ίδιος μας άφησε την ελευθερία μας σε αυτό το ζήτημα.

Έτσι αν κάποιος θέλει να κουμαντάρει την προσωπικότητα κάποιου άλλου , δεν θα τά καταφέρει. Σε αυτό το ζήτημα δεν είναι λοιπόν πώς δεν κάνουμε σωστή αυτοσυγκέντρωση στην εικόνα πού φτιάχνουμε στον νού μας, αλλά στο ότι μέσα στο εγκεφαλικό μας κόσμο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εγωιστικά τους ανθρώπους ως ηθοποιούς παρά την θέλησή μας.
Αντίθετα, όταν ανάμεσα σε δύο πρόσωπα υπάρχει αγάπη, τότε η θέληση και του ενός και του άλλου είναι ή ίδια και γιαυτό έχετε το δικαίωμα να σκεφθείτε οτιδήποτε καλό για τον άλλο όσο και για σας.
Προσέξτε τά μυθολογικά πρόσωπα του ονείρου. Κάτι θέλουν να μας πούν κωδικοποιημένα μέσα από τήν μυθολογική του προσωποποίηση.
Ο Ύπνος με την αγαπημένη του Πασιθέη, έκαναν παιδιά τους Όνειρους ,ο Μορφεύς, ο Ίκελος, ο Φοβήτωρ και ο Φάντασος,
· Μορφέας : Το όνομα, βγήκε από τη λέξη "Μορφή" και σχετίζεται με την ικανότητά του να παίρνει οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή και να εμφανίζεται στα όνειρα. Έχει την ιδιότητα να στέλνει εικόνες στα όνειρα ή στα οράματα των ανθρώπων, να τα διαμορφώνει, και να μορφοποιεί τα όντα που κατοικούν σε αυτά. Η δράση του Μορφέα είναι πρωταγωνιστική, αλλά όχι αποκλειστική. Ο Μορφέας είναι ο πιο ισχυρός από τους υπόλοιπους, για αυτό και είναι ο μοναδικός θεός που μπορεί να επέμβει στα όνειρα των βασιλιάδων και των ηρώων, ενώ όπως λένε μετέφερε τα μηνύματα των θεών στους θνητούς, με τη μορφή ονείρων.
· Φοβήτωρ : Κάνει τα όνειρα τρομακτικά. Είναι η προσωποποίηση του εφιάλτη, και παίρνει μορφή τεράτων ή τρομακτικών ζώων.
· Φάντασος : Παράγει τα δυσνόητα και πλασματικά όνειρα, ενώ εμφανίζεται χωρίς ζωτική μορφή. Είναι η προσωποποίηση της φαντασίας.
· Ίκελος : Βοηθάει τις πτυχές των ονείρων που απεικονίζουν τη πραγματικότητα, κάνοντάς τα ρεαλιστικά.