.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ο θεός Ύπνος



Ο θεός Ύπνος σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες είναι γιος της Νύχτας και του Ερέβους. Τον φαντάζονταν νέο, ωραίο, με φτερά στους ώμους, να αποκοιμίζει τους κουρασμένους καθώς τους ραντίζει με ένα κλαδί μουσκεμένο από τη δροσιά της λήθης ή καθώς τους ποτίζει από ένα κέρας υπνωτικούς χυμούς ή απλά κουνώντας τα φτερά του.
Η δύναμη του θεού Ύπνου είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί να κοιμίσει όλους τους θεούς και όλους τους ανθρώπους. Μάλιστα κοίμισε ακόμα και τον αρχηγό των θεών, τον Δία, παρά τη θέλησή του, ύστερα από πιέσεις της θεάς Ήρας η οποία ήθελε να επηρεάσει την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου. Η Ήρα επισκέπτεται τον Ύπνο στη Λήμνο πού κατοικούσε. Τον προσφωνεί «άνακτα» (άρχοντα, βασιλιά) όλων των θεών και των ανθρώπων, για να τον πείσει, αλλά ο Ύπνος το σκέφτεται να τα βάλει με τον Δία, διότι είχαν προηγούμενα από το παρελθόν. Πείθεται να το κάνει, αφού όμως πρώτα η Ήρα του ορκίστηκε να τον παντρέψει με μία από τις νεότερες Χάριτες, την γλυκιά Πασιθέη, πού τόσο επιθυμούσε. Ο Ύπνος με την Ήρα αναχωρούν μαζί για να βρουν το Δία. Η Ήρα σκορπάει στην καρδιά του Δία «γλυκιά αγάπη και επιθυμία» και ο Ύπνος μεταμορφωμένος σε πουλί, τον αποκοιμίζει.
Να σημειώσουμε ότι η Πασιθέη είναι η θεά της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, και έτσι καταλαβαίνουμε γιατί είναι τόσο πολύ επιθυμητή στον θεό Ύπνο !
Ο Ύπνος με την αγαπημένη του Πασιθέη, έκαναν παιδιά τους Όνειρους, που φυσικά ακολούθησαν την οικογενειακή επιχείρηση! Τα αδέρφια οι Όνειροι είναι: ο Μορφεύς, ο Ίκελος, ο Φοβήτωρ και ο Φάντασος. Όλοι μαζί ονομάζονται "Όνειροι" και είναι οι θεοί των ονείρων. Κατοικούσαν στις ακτές του ωκεανού, στη Δύση, σε ένα σπήλαιο κοντά στα σύνορα του Άδη. Οι όνειροι, έστελναν τα όνειρα στους θνητούς, μέσα από δύο πύλες που βρίσκονταν εκεί. Η μία πύλη ήταν φτιαγμένη από Κέρατο, και με αυτή έστελναν τα αληθινά όνειρα (προμηνύματα), ενώ με τη δεύτερη που ήταν φτιαγμένη από Ελεφαντόδοντο, έστελναν τα ψεύτικα όνειρα.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ



Το συναίσθημα στα όνειρα είναι ένας πολύ , μα πολύ βασικός παράγοντας. Προσέξτε το αυτό καλά. Ότι όνειρο και να βλέπετε, εξετάστε πρώτα από όλα το συναίσθημα που σας προκάλεσε. Πώς αισθανόσαστε. Ψάχτε καλά την διάθεση που είχατε κατά την διάρκεια του ονείρου. Από αυτό θα αποκομίσετε πολλά περισσότερα από ότι το ίδιο το συμβάν του ονείρου. Το συναίσθημα είναι αυτό πού προκαλεί την εικονική παράσταση ενός ονείρου. Το αίσθημα που διεγείρει για να δημιουργηθεί το όνειρο. Άν καταφέρεται να δημιουργήσετε συναίσθημα και στα όνειρα της ζωής σας , τότε οι πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα αυτό που ονειρεύεστε , είναι 99% βέβαιο. Προκαλέστε συναίσθημα, διεγείρεται με αυτόν τον τρόπο τα όντα – ιόντα να έρθουν και να σμίξουν μεταξύ τους και να υλοποιήσουν αυτό που επιζητάτε. Τά όνειρα του ύπνου που έχουν τά πιο έντονα συναισθήματα, μας ακολουθούν κατά την διάρκεια της μέρας , και αν προσέξετε, θα δείτε ότι κάπου μέσα στο ρούν της θα πραγματοποιηθούν με το τον ίδιο τρόπο. Όμως, συνήθως , τα όνειρα του ύπνου προέρχονται από τις σκέψεις της ημέρας. Γιαυτό, να είσθε σίγουροι πώς δεν έρχονται από κανένα μυστικό «ονειρόκοσμο», δεν μας τά στέλνει κανείς από εκεί έξω, αλλά τά προκαλούμε εμείς μέσα από τις χαρές και τις επιθυμίες ,{όνειρα ευτυχίας} ή τους φόβούς και τά άγχη μας {εφιάλτες} . Μάθετε να κάνετε καλές σκέψεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Ενισχύεται την πίστη σας, εκτός του ότι μεταφέρεται και θετικά συναισθήματα. Μάθετε να κάνετε καλές σκέψεις πρίν κοιμηθείτε. Το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε ένα χαρούμενο όνειρο που θα σας ακολουθεί και κατά την διάρκεια της ημέρας. Πράγμα που θα σας δημιουργήσει και μια πολύ – πολύ ωραία ημέρα.
Σόφη Βλάχου

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι σκέψεις της ημέρας , έρχονται στον ύπνο μας σαν όνειρα. Τα όνειρα του ύπνου , έρχονται σαν σκέψεις την ημέρα.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ






Όταν ονειρευόμαστε , είτε όταν κοιμόμαστε , είτε όταν είμαστε σε φάση εν δυνάμει ονειροπολήσεως, «κάποιοι» παρατηρούν τις ονειρικές μας σκέψεις. Αυτοί, είναι τα όντα- ιόντα που αποτελούν τά μικρά μόρια σύνθεσης του πέπλου της πραγματικότητας. Τα όντα αυτά δεν «βλέπουν» μόνο τά όνειρά μας , αλλά «ακούν» και τά λόγια ή τις σκέψεις μας. Αυτά έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν το κάθε τι και συνδέονται άμεσα με μας , αλλά και με το σύνολο όλων όσων περιλαμβάνονται στον κόσμο μας. Ο Φρανς Χάρτμαν περιγράφει πώς μπορεί να υλοποιηθεί μια σκέψη , ένα όνειρο , μια ιδέα. «Όπως κάθε μαθηματικό σημείο στο διάστημα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ορατό όν με ζωή και συνείδηση, άπαξ και έχει σχηματισθεί ένα ορισμένο κέντρο δύναμης , έτσι και στο αόρατο βασίλειο της ψυχής μπορούν να γεννηθούν αστρικές μορφές , όπου υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξή τους. Και με τον ίδιο τρόπο πού ένα ζωντανό μικρόβιο στο φυσικό βασίλειο προσελκύει «ύλη» για την ανάπτυξή του, ένα όν στο αστρικό πλάνο , μπορεί να κάνει το ίδιο γύρω από μια σκέψη , ώστε να κρυσταλλοποιηθεί μια ουσιώδης οντότητα.»
Αυτή είναι ή αρχή των μορφών, πού σύμφωνα με τον Πλάτωνα , πρωταρχικός τους κόσμος είναι αυτός των Ιδεών. Ο κόσμος των Ιδεών του Πλάτωνα , είναι η αρχέγονη ουσία που εκπέμπεται από τον Νού Του Δημιουργού και που αποτελεί την αιωνιότητα .

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΞΥΠΝΗΤΟΣ

Πού πάνε τα «ονειροϊόντα» πού εκπέμπονται από τον νού μας;

Το μυστικό με τα όνειρα, είναι πώς έχουν την δική τους δύναμη. Την δύναμη της πραγματοποιήσεως. Αν το όνειρο που κάνεις όταν είσαι ξύπνιος, αυτό πού λέμε «έχω ένα όνειρα για την ζωή μου» ή « ονειρεύομαι πώς θα ήθελα να γίνει…» , αν λοιπόν αυτό το όνειρο είναι ψυχικά φορτισμένο με την ενέργεια του πόθου και του πάθους, θα εκπλαγείς όταν δείς με πόση αντιγραφική επιτυχία εκπληρωθεί.
Το όνειρο, είναι μια φανταστική , εικονική θα έλεγα, παράσταση πού στήνεται μέσα στο μυαλό μας , συνδυάζοντας τά πράγματα πού τοποθετούμε , έτσι, ώστε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση , έναν δρόμο , προς το ποθούμενο , την επιθυμία για αυτό πού θέλουμε να συμβεί στην ζωή μας. Το ζήτημα είναι προς τά πού το απευθύνουμε. Γιατί , αν το απευθύνουμε προς μια δύναμη πού αφορά την σκέψη τού «αν οί άλλοι….άν ο καιρός….άν τα οικονομικά μας….άν οι ικανότητές μας…αν αξίζω…» , τότε οι πιθανότητες της πραγματοποίησή του εξαρτώνται από όλους τους παραπάνω παράγοντες. Τότε παραμένουμε μέσα στον Ματρίξ κόσμο με τον οποίο μας έχουν συνδέσει και αποδυναμωνόμαστε από όλα τά δικά μας στοιχεία δύναμης και ενέργειας.
Η ερώτηση λοιπόν επαναλαμβάνετε , «Το ζήτημα είναι προς τά πού το απευθύνουμε
Σύντομα η απάντηση.
ΣΟΦΗ ΒΛΑΧΟΥ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΟΝΕΙΡΟ...ΟΝ + ΕΙΡΩ


Όνειρο. Το όνειρο ετυμολογείτε από την σύνθεση του Όν και Είρω. Το Όν είναι η ύπαρξη , ενώ το Είρω σημαίνει «συνάπτω, συναρμολογώ , συνδέω» . Αλλά ακόμη , το Είρω σημαίνει και « μιλώ , αφηγούμαι , διηγούμαι»

Όναρ
Όναρ ,το {γεν. όναρος και όνείατος } : {ους.} : όνειρο // οπτασία στον ύπνο// σκιάς.
Όναρ = όνειρο μιάς σκιάς. Ετυμ. < θ. αναρ – ανειρ-.
Πιθανότατη ετυμολογία του ονόματος Όναρ , ίσως είναι ή παρακάτω σύνθεση.
«Όν» και «Άρά» . Το «Όν» είναι η Ύπαρξη , και «Άρά» είναι η ευχή, η προσευχή αλλά και ή κατάρα. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει την δύναμη των ονείρων σε σχέση με την πραγματικότητα. Κατά πόσο μπορούμε να έχουμε στην ζωή μας την χαρά μιάς «ευχής» ή τον φόβο μιάς «κατάρας» . Από εμάς εξαρτάται για το κάθε τι πού επιτρέπουμε να μπαίνει στον δρόμο μας και να υλοποιείται.

Συνδέστε αυτά τα δύο και θα μάθετε πολλά.
Σόφη Βλάχου

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ

Τα όνειρα, όπως και οι σκέψεις, είναι δωρεάν. Μπορούμε να έχουμε όσα θέλουμε. Τα όνειρα πού κάνουμε για την ζωή είναι καθημερινές σκέψεις για την εξέλιξή μας. Τα όνειρα πού βλέπουμε όταν κοιμόμαστε είναι το απρόβλεπτο μη συνειδητό «ξέσπασμα» διαφόρων σκέψεων πού μεταφέρονται σαν εικόνες στον ύπνο μας , προερχόμενα από το σύνολο των εν συνειδήσι σκέψεων πού βρίσκονται σε κυτταρικά «κουτάκια» μέσα στον εγκέφαλό μας. Τα όνειρα της ζωής μας μπορούν να πραγματοποιηθούν αν πιστέψουμε σε αυτά, αν επιμείνουμε και τα αγαπήσουμε , αν πολεμήσουμε για αυτά, αν τα προστατεύσουμε. Τα όνειρα της ζωής μας που κατευθύνονται από την συνείδηση του «Εγώ» μας έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να υλοποιηθούν. Ο λόγος είναι ότι , η συναισθηματική φόρτιση με την οποία τα περιβάλουμε δίνουν την δυνατότητα κινητοποίησης των μορφογενετικών πεδίων , ούτως ώστε να μεταφέρουν σε εμάς όλα τα μέσα για την εξυπηρέτησή μας και τον σκοπό μας. Αν όμως απογοητευθούμε από την βιασύνη μας να τά δούμε να γίνονται γρήγορα πραγματικότητα , υπάρχει το ενδεχόμενο να απομακρύνουμε άθελά μας αυτήν την βοήθεια .
Προσέξετε λοιπόν τι όνειρα κάνετε για την ζωή σας , αναζητήστε αυτά πού θα σας φέρουν χαρά και αγάπη, ηρεμία και εξέλιξη , αρμονία και θετική ενέργεια , και να είστε σίγουροι πώς θα τά έχετε ‘όλα αυτά χωρίς κανένα αντίτιμο. Προσέξετε τα όνειρά σας να μην είναι φιλοχρήματα , άπληστα, εγωιστικά , υλιστικά , αυτά τά όνειρα έχουν και το αντίτιμο τους. Γιατί να ξέρεται πώς κάποια μικρά , πολύ μικρά όντα – ιόντα πού ζούν στο πεδίο του μορφογενετικού χώρου και που το αποτελούν , συνεργάζονται με την σκέψη σας και μεταμορφώνονται έτσι, ώστε να εξυπηρετήσουν τον σκοπό των ονείρων σας. Αν τα όνειρά σας είναι της πρώτης κατηγορίας , τότε τά όντα- ιόντα είναι οι άγγελοι που με προστατευτικό τρόπο θα σας μεταφέρουν αυτό πού ζητάτε, αν όμως είναι της δεύτερης κατηγορίας, τότε δυστυχώς γίνονται δαίμονες που με τον ίδιο άπληστο τρόπο επιδιώκουν να σας φέρουν κοντά στο ποθητό σας στόχο. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να θυσιάσετε κάτι άλλο σαν αντίτιμο.
Τώρα, τά όνειρα του ύπνου για τά οποία πολλές φορές έχουμε ακούσει πώς «βγαίνουν αληθινά», θα πρέπει να γνωρίζεται πώς αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Συμβαίνει μόνο σε αυτούς που τά πιστεύουν. Τά πιο απίθανα όνειρα που μπορεί να δούμε στον ύπνο μας , είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν στην καθημερινότητά μας και να εκπλαγούμε. Αυτό οφείλεται σε όσους δίνουν προσοχή σε αυτά και χωρίς λογική επεξεργασία αλλά συναισθηματική φόρτιση = πίστη, περιμένουν με σιγουριά την υλοποίησή τους η οποία συχνάκις συμβαίνει. Δεν είναι κακό αυτό βέβαια , εκτός αν τά όνειρά μας είναι αρνητικά. Καλό θα είναι τά αρνητικά όνειρα αν μπορείτε να τά αποκωδικοποιείτε ώστε να βρείτε την αιτία πού τά προκάλεσε και με αυτόν τον τρόπο τά αποτρέπετε. Η συμμετοχή της λογικής αποδομεί το αυτοδημιούργητο μη συνειδητό κατασκεύασμα πού ονομάζουμε όνειρο ύπνου . Αλλιώς , μην τά αναφέρεται . Είναι μια σίγουρη τακτική για να διώξετε.
Κάντε τώρα τον συνδυασμό της πραγματοποίησης των ονείρων της ζωής και των ονείρων του ύπνου και θα συμπεράνετε τι σημαίνει υλοποίηση των σκεπτομορφών του νού.


ΣΟΦΗ ΒΛΑΧΟΥ