.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ..ΠΥΛΗ ΟΝΕΙΡΩΝ


Τό αριστερό ημισφαίριο του εγκέφαλου ελέγχει το δεξιό μέρος του σώματός μας και είναι αυτός πού χρησιμοποιεί την αναλυτική , λογική , σκέψη . Τό δεξιό, πού ελέγχει το αριστερό μέρος του σώματός μας, είναι το καλλιτεχνικό, των χρωμάτων , της μουσικής και της αγάπης. Το αριστερό εργάζεται με την γραφή και τον λόγο, το δεξιό με την φαντασία.

Καταλαβαίνεται πώς αυτό το ημισφαίριο πού θα πρέπει να προσπαθήσει να συνεννοηθεί με το άλλο , είναι τό αριστερό. Τό δεξιό , αν και στέλνει τά μηνύματα του συνεχώς δεν αποκωδικοποιούνται από το αριστερό πού έχει μάθει να ακούει με προτάσεις . Εν τούτοις , τά θαύματα γίνονται όταν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε αυτά τά δύο.

Όταν γίνετε πίστη αυτό πού αποδέχονται και τά δύο ημισφαίρια. Ό χώρος ο οποίος ενώνει και τά δύο, είναι ο κεντρικός χώρος πού λέγετε Θάλαμος. Αυτός έχει τον έλεγχο όποιων μηνυμάτων περνούν μέσα στον εγκέφαλο, είτε από εξωτερικά ερεθίσματα , είτε από εσωτερικά. Είτε από τον πολυλογά αριστερό, είτε από τον βουβό δεξιό. Είτε από τον αναλυτικό φλοιό , το συνειδητό, είτε από την παρεγκεφαλίτιδα , το υποσυνείδητο.

Άρα, ο Χοντρός – αριστερό ημισφαίριο, θα πρέπει να μάθει να «ακούει» τον Λιγνό – δεξιό ημισφαίριο, για να παίρνει τά μηνύματα πού προέρχονται από τον κόσμο της καρδιάς.

Ο Θάλαμος είναι ο χώρος που συναντιούνται οι δύο τους. Εκεί μπορούν να πούν πολλά με την χρήση της φαντασίας. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και πάρτε όλες τις απαντήσεις για τά πάντα.

2 σχόλια: