.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους.

Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο.

Όταν το βάζο ανοίξει η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.



Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Δείτε τα όνειρά σας σε μόνιτορ




Μια ερευνητική ομάδα από την Ιαπωνία υποστηρίζει ότι εφηύρε μία τεχνολογία που θα μπορεί επιτέλους να προβάλει ό,τι έχουμε στο μυαλό μας - όπως τα όνειρά μας - σε μια οθόνη υπολογιστή.
Οι ερευνητές στα Υπολογιστικά Νευρολογικά Εργαστήρια ATR κατόρθωσαν να προβάλλουν εικόνες κατευθείαν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως δήλωσαν στην έρευνά τους που αποκαλύφθηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Neuron».
Ενώ η ομάδα προς το παρόν έχει καταφέρει να αναπαραγάγει μονάχα απλές εικόνες από τον εγκέφαλο, ισχυρίζονται επιπλέον ότι μέσω της τεχνολογίας τελικά μπορούν να υπολογίσει όνειρα και άλλα μυστικά.
«Ήταν η πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, που έγινε δυνατή η απευθείας απεικόνιση από τον ανθρώπινο εγκέφαλο», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου. «Εφαρμόζοντας αυτήν την τεχνολογία, θα μπορούμε να καταγράφουμε και να επαναλαμβάνουμε την αναπαραγωγή εικόνων που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως όνειρα».
Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν ένα αντικείμενο, ο αμφιβληστροειδής του ματιού αναγνωρίζει μια εικόνα που μετατρέπεται σε ηλεκτρικά σήματα, τα οποία προωθούνται στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου. Η ομάδα πέτυχε, λοιπόν, να συλλάβει αυτά τα σήματα και στην συνέχεια να τα οικοδομήσει εκ νέου σε μορφές που βλέπουν οι άνθρωποι.
Στα πειράματά τους οι ερευνητές έδειξαν σε ανθρώπους που συμμετείχαν τα έξι γράμματα της λέξης «νευρών» και κατάφεραν να ανοικοδομήσουν τα γράμματα σε μια οθόνη υπολογιστή, μετρώντας την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου